Перейти до основного вмісту

5 способів зекономити на туристичному страхуванні

При підготовці до поїздки за межі України кожен зіштовхувався з необхідністю оформлення полісу медичного страхування при виїзді за кордон для шенгенської візи чи, навіть, для відвідання країни з безвізовим режимом. При пошуку такого онлайн страхування Вас цікавить ціна страховки для виїзду за кордон та не кожен розуміє від чого вона залежить і як формується. Існує 5 способів зекономити при оформленні полісу страхування медичних витрат і зараз ми їх розглянемо.

1. Виберіть тип медичного страхування

Перше з чим потрібно визначитися це те як саме Ви будете їздити за кордон. Оформляєте візу для разового в'їзду чи мультивізу для частих поїздок за кордон. Так Ви зможете зекономити вже на початку і не будете переплачувати потім.
Ціна на поліс медичного страхування для подорожуючих за кордон в першу чергу залежить від його типу, яких є два:

  1. Безперервне страхування - для разового в'їзду (звичайна віза) і постійного перебування за кордоном протягом вибраної кількості днів. Такий поліс починає діяти після перетину кордону і закінчує свою дію при зворотному перетині кордону, або якщо кількість днів перебування за кордоном, яка визначена в полісі, закінчилася.
  2. Перервне страхування - для багаторазових поїздок (мультивіза) протягом усього терміну дії полісу. Такий поліс починає діяти після перетину кордону і закінчує свою дію при зворотному перетині кордону, але знову діє при поверненні за кордон аж до поки не закінчиться термін дії полісу, або кількість днів перебування за кордоном.
Наприклад, якщо Ви вперше їдете за кордон, або просто плануєте поїхати відпочити чи відвідати родичів на декілька днів чи тижнів, та після цього більше не плануєте протягом року чи кількох місяців виїжджати за кордон, тоді оформляйте медичне страхування при виїзді за кордон для постійного перебування (безперервне страхування). Якщо ж Ви плануєте часті короткострокові поїздки (до 3-х тижнів) за кордон скажімо протягом року, тоді вам потрібен медичний страховий поліс туриста для виїзду за кордон багаторазово (перервне страхування).
Економію можна порахувати відразу на онлайн калькуляторі на нашому сайті.
Різниця між безперервним і перервним страхуванням на невеликий термін 10 днів перебування за кордоном протягом місяця складає 1,50 Євро. Вартість перервного страхування в цьому варіанті більша, бо включає можливість кількаразового відвідання іншої країни.
Але якщо ми порівняємо вартість постійного перебування в іншій країні з короткостроковими багаторазовими в'їздами протягом більшого терміну у 180 днів, то ситуація буде іншою. Різниця в страхуванні складає 8,00 Євро і перервне страхування виявиться дешевшим.
Розрахунки проводилися для страхової суми у 30 тис. Євро та при нульовій франшизі для дорослої людини.

2. Більше і дешевше

Цей варіант найкраще підходить для постійного перебування за кордоном і є дуже простим у використанні. В більшості програм страхування є цікава особливість, якщо вибрати більшу кількість днів перебування за кордоном ніж потрібно то Ви ще й зекономите. Для прикладу в програмі страхування Albur від чеської компанії можна зекономити 2,85 Євро оформифши страховку не на 60, а на 61 день, а в програмі страхування медичних витрат Coris від французької компанії оформивши страховку не на 90, а на 91 день Ви зекономите 7,79 Євро. Також можна зекономити при інших різницях 30 і 31, 15 і 16 днів.

3. Групова поїздка

При організованій груповій поїздці за кордон з друзями чи родиною Ви маєте можливість зекономити до 15% від вартості полісу медичного страхування. Все що вимагається від вас це надати список подорожуючих і їх паспортні дані. Найбільша знижка надається на 26 і більше чоловік, найменша знижка у 10% надається на групу від 10 чол.

Для прикладу ви з друзями вирішили з'їздити за кордон на відпочинок на 15 днів. Вибрали якесь страхування і отримали суму на одного дорослого 4,50 - 5,00 Євро. А для групи друзів з 10 чоловік вартість становитиме 45 - 50 Євро. Але зважаючи на попередні пункти ми вибираємо безперервне медичне страхування туристів для виїзду за кордон (для разового в'їзду) і щоб зекономити страхуємося на 16 днів. Тоді для одного дорослого члена групи ціна становитиме 4 Євро. Після чого вибираємо пункт "Група" і вказуємо що нас є 10 чол., та отримуємо вартість полісу страхування для групи у 36,00 Євро.

4. Вік застрахованого

Також доступні знижки для дітей віком від 1 до 16 років включно. Така категорія клієнтів користується знижкою у 20%.
Для прикладу ціна медичного страхування подорожуючих для виїзду за кордон на 16 діб для особи віком до 16 років складає лише 3,20 Євро. Та якщо у груповій закордонній поїздці з 10 чоловік є 5 дорослих і 5 дітей, вартість такої туристичної страховки вийде лише 32,40 Євро на групу за 16 діб.

5. Франшиза

Ще один зі способів непогано зекономити на медичному страхуванні туристів виїжджаючих за кордон це оформлення страхового полісу з франшизою. Хоча страховий поліс туриста з франшизою для шенгенської візи і для віз в інші країни приймається консульствами, але ми все ж рекомендуємо нашим клієнтам оформляти поліс без франшизи.
В попередніх статтях ми згадували за страхування з франшизою і вияснили, що франшиза це сума яку, в разі страхового випадку, Ви сплатите самостійно. Туристичне страхування з франшизою дозволяє зекономити до 30% від вартості медичного страхування подорожуючих за кордоном і якщо правильно використати усі поради з попередніх пунктів можна зекономити не малі кошти.
Для прикладу якщо Ви часто подорожуєте протягом року і оформили поліс медичного страхування для багаторахових поїздок за кордон з терміном перебування у 180 днів, то ви зекономите 5,70 Євро обравши франшизу у 75 Євро.
Або якщо Ви виїжджаєте за кордон для постійного перебування протягом року (навчання чи робота), ви зекономите 16,43 Євро обравши франшизу для такої страховки.

Медичне страхування туристів за кордоном не буде для вас надто дорогим, якщо Ви все зважите і відповідально підійдете до цього виду страхування. І все ж ще раз звернемо вашу увагу на те що поліс медичного страхування в шенген зону з франшизою приймається консульствами і ціна його невелика, та ми рекомендуємо купувати страховки без франшизи. Але економити на цьому чи ні вирішуєте Ви.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автоцивілка для учасників бойових дій та членів їх сімей

Страховий поліс Автоцивілка (інакше ОСАГО або ОСЦПВ) це обов'язковий документ, який повинен мати при собі водій автомобіля. У зв'язку зі складною ситуацією на сході України, сьогодні у автовласників учасників АТО все частіше виникає питання щодо необхідності страхування автомобіля учасникам бойових дій та членам їх сімей і вартість такого договору. Тому, посилаючись на пункт 13.1 статті 13 Закону «Про ОСЦПВВНТЗ» , даємо конкретну відповідь щодо страхування УБД:

Перевірка чинності страхового полісу Автоцивілка

Ви придбали Автоцивілку за "супер-ціною"? У вас виникли підозри щодо справжності страховки? Дізнайтеся як легко перевірити ваш страховий поліс. Перевірка чинності полісів обов'язкового страхування відповідальності автовласників здійснюється лише на офіційному сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) шляхом подачі запиту в централізовану базу даних. Станом на сьогодні перевірити поліс Автоцивілки (ОСАГО) та страховика, що її видав, можна двома способами: За транспортним засобом. За серією та номером страхового полісу. Розглянемо детальніше, як на сайті МТСБУ перевірити чинність вашого страхового полісу

Як перевірити поліс зеленої карти?

Ви купуєте зелену карту в інтернеті за допомогою онлайн послуг? Купуєте страховий поліс дуже дешево перед перетином кордону? Ви повинні знати як перевірити страховку за яку платите свої гроші. Перевірка чинності страхового поліса "Зелена карта" можлива лише на сайті МТСБУ. Наразі доступно три способи перевірки страховки: Відсканувати QR-код за допомогою камери смартфону, у будь'якому додатку, який дозволяє це зробити, та перейти за посиланням, що буде вказано. За номером зеленої картки. За номером транспортного засобу. Розглянемо детальніше