Перейти до основного вмісту

Як перевірити поліс зеленої карти?

Ви купуєте зелену карту в інтернеті за допомогою онлайн послуг? Купуєте страховий поліс дуже дешево перед перетином кордону? Ви повинні знати як перевірити страховку за яку платите свої гроші.

Перевірка чинності страхового поліса "Зелена карта" можлива лише на сайті МТСБУ. Наразі доступно три способи перевірки страховки:
  1. Відсканувати QR-код за допомогою камери смартфону, у будь'якому додатку, який дозволяє це зробити, та перейти за посиланням, що буде вказано.
  2. За номером зеленої картки.
  3. За номером транспортного засобу.

Розглянемо детальніше

Перевірка чинності полісу зеленої карти за допомогою QR-коду


Отримавши надрукований поліс страхування "Зелена карта" (чи його сканкопію, у випадку онлайн замовлення) ви побачите QR-код та код запису посередині ліворуч у полі "Корисна інформація"та знизу праворуч у полі "Страхувальник".

Для перевірки чинності вашого полісу потрібно здійснити 2 простих кроки:
  1. Відсканувати будь-який QR-код з виданої вам зеленої картки за допомогою камери вашого смартфону у будь'якому додатку, що дозволяє це зробити.
  2. Перейти за посиланням, що розшифрує додаток.
Зверніть увагу, що посилання повинне мітити код запису, який вказано у вашій зеленій карті, та матиме вигляд:
https://gc.mtsbu.ua/GC.aspx?CK=ВАШ-КОД-ЗАПИСУ&Lang=Eng
Код запису вказується поряд із QR-кодом та складається із 6-ти символів (цифр та символів латинського алфавіту)

Перейшовши за посиланням Ви побачите інформацію по вашій страховці внесену в базу даних МТСБУ. Де буде вказано:
  • номер вашого полісу "Зелена карта";
  • страховика (страхову компанію), що видав поліс;
  • період, дати дії та укладання договору страхування;
  • місце укладання договору та територія покриття;
  • вартість зеленої карти та її статус;
  • контрольний код і дані вашого автомобіля.

Звіривши усі дані Ви можете бути впевнені у справжності страхового полісу на всі 100 відсотків.

Якщо ж в оформленій зеленій карті з певних причин QR-коду немає, то є ще 2 способи перевірки страхового полісу.

Перевірка поліса зеленої карти за її номером


Для перевірки чинності страхового полісу за його номером необхідно перейти на сайт МТСБУ розділ "Для клієнтів" та вибрати пункт "Перевірка чинності полісу" де Ви ознайомитеся з інструкцією та іншою інформацією щодо перевірки чинності полісів. А також знайдете посилання на подачу запиту до центральної бази даних МТСБУ (вхід без логіна і пароля, просто тиснете кнопку "Увійти").


Перейшовши по якому Ви побачите меню вибору та натискаєте на "Визначити статус зеленої картки за її номером на задану дату", після чого потрапляєте на сторінку де вводите номер полісу, який потрібно перевірити і вибираєте дату в межах періоду дії полісу. Натискаєте кнопку "Пошук" і потрапляєте на сторінку де вказано номер і статус зеленої карти та статус страховика.


Натискаєте на посилання "Деталізація" та потрапляєте на сторінку з більш повною інформацією щодо вашої зеленої карти і контактами страховика. Перевіряєте дані вказані у вашій страховці з даними в ЦБД МТСБУ та впевнюєтеся у справжності отриманого полісу.

Перевірка чинності поліса "Зелена карта" за номером транспортного засобу


Для перевірки страховки за держ. номером автомобіля чи іншого ТЗ потрібно перейти на сайт МТСБУ для подачі запиту в ЦБД за посиланням яке вказано у попередньому пункті.


В меню вибираєте пункт "Знайти діючу на задану дату зелену картку за номером транспортного засобу", після чого Ви потрапите на сторінку де потрібно ввести державний реєстраційний номер ТЗ і вибрати дату в межах періоду дії вашого полісу. Натиснувши кнопку "Пошук" завантажиться сторінка з вказаним номером і статусом зеленої карти, яка виписана на цей транспортний засіб, та статусом страховика.


Перейшовши за посиланням "Деталізація" Ви потрапите на сторінку з інформацією про виписану зелену карту і контактами страховика. Перевірте інформацію вказану у вашій зеленій карті з даними в центральній базі даних МТСБУ та впевніться у справжності отриманої страховки.
Зауважте, що інформація про поліс з'являється в базі даних МТСБУ протягом 10-ти хвилин від часу оформлення зеленої карти (в окремих випадках до 3-х годин)
Якщо Ви побачите, що поліс не дійсний, не виписаний чи іншу інформацію відмінну від даних вказаних в технічному паспорті вашого ТЗ негайно зверніться до агента чи компанії де було виписано поліс. Якщо ж Ви купуєте зелену карту онлайн, та перед оплатою поліса не змогли перевірити дані по страховці, рекомендуємо не оплачувати даний поліс до того часу доки інформація про ваш транспортний засіб не з'явиться в базі даних МТСБУ.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автоцивілка для учасників бойових дій та членів їх сімей

Страховий поліс Автоцивілка (інакше ОСАГО або ОСЦПВ) це обов'язковий документ, який повинен мати при собі водій автомобіля. У зв'язку зі складною ситуацією на сході України, сьогодні у автовласників учасників АТО все частіше виникає питання щодо необхідності страхування автомобіля учасникам бойових дій та членам їх сімей і вартість такого договору. Тому, посилаючись на пункт 13.1 статті 13 Закону «Про ОСЦПВВНТЗ» , даємо конкретну відповідь щодо страхування УБД:

Перевірка чинності страхового полісу Автоцивілка

Ви придбали Автоцивілку за "супер-ціною"? У вас виникли підозри щодо справжності страховки? Дізнайтеся як легко перевірити ваш страховий поліс. Перевірка чинності полісів обов'язкового страхування відповідальності автовласників здійснюється лише на офіційному сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) шляхом подачі запиту в централізовану базу даних. Станом на сьогодні перевірити поліс Автоцивілки (ОСАГО) та страховика, що її видав, можна двома способами: За транспортним засобом. За серією та номером страхового полісу. Розглянемо детальніше, як на сайті МТСБУ перевірити чинність вашого страхового полісу