Перейти до основного вмісту

Перевірка чинності страхового полісу Автоцивілка

Ви придбали Автоцивілку за "супер-ціною"? У вас виникли підозри щодо справжності страховки? Дізнайтеся як легко перевірити ваш страховий поліс.
Перевірка чинності полісів обов'язкового страхування відповідальності автовласників здійснюється лише на офіційному сайті Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) шляхом подачі запиту в централізовану базу даних. Станом на сьогодні перевірити поліс Автоцивілки (ОСАГО) та страховика, що її видав, можна двома способами:
  1. За транспортним засобом.
  2. За серією та номером страхового полісу.
Розглянемо детальніше, як на сайті МТСБУ перевірити чинність вашого страхового полісу
При перевірці Автоцивілки обома способами потрібно вказувати дату, на яку Ви бажаєте перевірити дію полісу. Дата перевірки не може бути більшою за поточну.

Як перевірити страховий поліс за транспортним засобом?

Для перевірки страховки за державним номером транспортного засобу перейдіть на сайт МТСБУ у розділ "Для клієнтів" і виберіть пункт "Перевірка чинності полісу" де Ви побачите інструкцію та іншу інформацію, що стосується перевірки чинності полісів. На цій сторінці необхідно клікнути посилання на подачу запиту до центральної бази даних МТСБУ (якщо побачите запит вводу логіна і пароля, просто натисніть кнопку "Увійти").
Ви потрапите на сторінку з переліком способів перевірки страхових полісів


Виберіть та натисніть "Визначити статус полісу та страховика, що видав поліс за транспортним засобом". Введіть державний номерний знак вашого авто чи іншого ТЗ та виберіть необхідну дату для перевірки чинності поліса "Автоцивілка". Дату вибирайте не більшу за поточну дату перевірки страховки. Далі тиснете кнопку "Пошук" і потрапляєте на сторінку з основною інформацією щодо страховки на даний ТЗ.

Натисніть посилання "Деталізація" для того щоб перейти на сторінку з детальною інформацією про страховку і транспортний засіб на який її виписано, та інформацією про страховика, що видав поліс.

Як перевірити чинність полісу автоцивілки за її серією та номером?

Перейдіть за посиланням для подачі запиту до ЦБД МТСБУ, як вказано в попередньому пункті. На сторінці з переліком способів перевірки чинності страховок виберіть пункт "Визначити статус полісу та страховика, що видав поліс за серією та номером"


Введіть серію та номер Автоцивілки у відповідні поля та виберіть потрібну дату, яка буде не більшою за день перевірки полісу. Натисніть кнопку "Пошук".

Відкриється сторінка з основною інформацією про страховий поліс. Для більш детальної інформації щодо страховки і компанії яка її видала натисніть посилання "Деталізація".

Єдиною проблемою на сьогодні залишається синхронізація баз даних страховиків та МТСБУ. На відміну від перевірки полісу Зеленої Карти перевірити свою автоцивілку ви зможете лише орієнтовно через місяць після її оформлення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Автоцивілка для учасників бойових дій та членів їх сімей

Страховий поліс Автоцивілка (інакше ОСАГО або ОСЦПВ) це обов'язковий документ, який повинен мати при собі водій автомобіля. У зв'язку зі складною ситуацією на сході України, сьогодні у автовласників учасників АТО все частіше виникає питання щодо необхідності страхування автомобіля учасникам бойових дій та членам їх сімей і вартість такого договору. Тому, посилаючись на пункт 13.1 статті 13 Закону «Про ОСЦПВВНТЗ» , даємо конкретну відповідь щодо страхування УБД:

Як перевірити поліс зеленої карти?

Ви купуєте зелену карту в інтернеті за допомогою онлайн послуг? Купуєте страховий поліс дуже дешево перед перетином кордону? Ви повинні знати як перевірити страховку за яку платите свої гроші. Перевірка чинності страхового поліса "Зелена карта" можлива лише на сайті МТСБУ. Наразі доступно три способи перевірки страховки: Відсканувати QR-код за допомогою камери смартфону, у будь'якому додатку, який дозволяє це зробити, та перейти за посиланням, що буде вказано. За номером зеленої картки. За номером транспортного засобу. Розглянемо детальніше